Socialisatie cursus

"Doel van het socialiseren: het krijgen van een stabielere hond."

De socialisatie cursus is een cursus die perfect te combineren is met de puppycursus. Ook is dit een cursus voor (oudere) honden die buiten wat angstig zijn. In deze cursus leer je je hond goed socialiseren.

Hoe socialiseer je nu? Ik merk in de puppycursus dat er te weinig aan socialisatie wordt gedaan. Als ik vraag wat mensen verstaan onder socialisatie, dan krijg ik vaak het antwoord dat ze met hun pupjes naar het park gaan om ze daar aan andere honden te laten wennen. Mensen associëren socialiseren vaak met het wennen en omgaan met andere honden. En dat is natuurlijk ook super belangrijk. Maar socialiseren is veel meer dan dat. Met socialiseren bereid je de pup voor op de wereld. Zodat het later een stabiele hond wordt die kan incasseren en goed  kan herstellen bij  bepaalde prikkels, zodat angst en agressie niet de overhand krijgen.

Met deze cursus help ik je op weg bij de socialisatie van je pup. Waar kan je allemaal naar toe, hoe vaak moet ik het herhalen en tot welke leeftijd moet ik socialiseren?

Wat doe je bijvoorbeeld als hij een paard ziet en hij gaat blaffen? Kan jij zelf dan zien of hij blaft van angst, onzekerheid, opwinding of blijdschap? En hoe reageer en handel je daarop?

En als je je hond wilt socialiseren op bijvoorbeeld schapen, ....hoe ga je dan te werk? Gooi je hem tussen de schapen zodat hij lekker kan spelen...., laat je hem snuffelen bij het hek of leer je hem dat hij niks met de schapen hoeft te doen en laat je hem rustig langs lopen,..?

Voor deze cursus spreken we op verschillende locaties in de regio af. Bijvoorbeeld in het dorp, station, enz...