Detectie training

Detectie speuren is een vorm van neuswerk bij de hond. Je leert de hond aan om een specifieke geurbron op te sporen.
Denk daarbij aan bijvoorbeeld de honden van de overheid, Schiphol, bedrijven, die op zoek gaan naar bv: explosieven, drugs, geld, virussen enz.
De (werk)honden van deze instanties zijn super getraind en onder allerlei omstandigheden. Dit is een zware en intensieve opleiding voor de hond, maar ook voor de geleider.

Deze detectiecursus is aangepast op jullie huishond. Nadat je deze cursus(sen) hebt gevolgd kan je nog niet solliciteren bij de douane op Schiphol.
Wat is dan het doel van deze cursus?

In deze cursus leer je je hond zoeken naar een specifieke geurbron (en later meerdere). Dat kan zijn naar de geur van kruidnagel, steranijs, kaneel enz.
We leren de hond eerst de geur aan en dat hij erna moet gaan zoeken. De geurbron wordt steeds kleiner gemaakt en de verstopplekken worden steeds moeilijker.
Detectie is een super gave manier om je hond mentaal aan het werk te zetten. Voor de hond is zijn neus heel belangrijk. En hoe leuk is het als hij juist met zijn neus aan de slag mag.
Dus oke....geen baan als speurneus bij de Politie, maar wel een geweldige manier om met je hond bezig te zijn.

 

Na mijn opleiding voor het detectiewerk ben ik ontzettend gefascineerd geraakt van die hondenneus. Die neus (en de hond) zit zo bijzonder in elkaar en wat die honden ermee kunnen....GEWELDIG!
Deze kennis ga ik met jullie delen. Je start in level A, dat houdt in 1  theorieles en 6 praktijklessen. Detectietraining wordt ook in privélessen aangeboden.
We werken met kleine groepen van maximaal 4 honden. Waar je rekening mee moet houden is dat we 1 voor 1 werken. In de tussentijd moeten de honden in een bench of auto blijven, totdat ze aan de beurt zijn.
Op deze manier spaart je hond zijn energie, maar krijgt  hij tussendoor ook zijn rustmomenten. Die heeft hij tijdens het detectiewerk wel nodig.

 

Doordat we 1 op 1 werken is deze cursus voor veel honden weggelegd. Reactieve en angstige honden kunnen zonder afleiding gewoon aan het werk worden gezet. Ook is deze cursus perfect voor jonge, oude en geblesseerde honden. Je kan detectiewerk heel goed thuis en in je omgeving trainen. Je hebt niet veel nodig. Ik weet zeker dat je hond het super tof vindt om het te doen en je band met je hond wordt weer eens versterkt. Win win!

Let erop dat de honden tijdens het wachten terug in de auto of bench moeten.

Startdatum:
Level A op vrijdag 13 september om 11.00 uur

Je kan jezelf hier al voor inschrijven via https://hondentrainingcookie.nl/nl/account-aanmaken-inloggen/

De kosten zijn € 140,00 voor 7 lessen van 45 - 60 min.
De kosten voor een privéles zijn € 25,00 voor 30 min.