Gehoorzaamheid 2

Wil je de cursus gehoorzaamheid 2 gaan doen, dan heb je de smaak al lekker te pakken. De puppycursus in de pocket, de pubercursus overleefd ( hopelijk de puber ook.... ) en je wilt lekker doorgaan met trainen. Quality time met je hond, maar daarbij is het ook fijn dat je de laatste kleine puntjes op de i kan zetten en daar de nodige hulp voor krijgt. In deze cursus verwachten we net iets meer discipline van jullie dan in de vorige cursussen. De honden zijn wat ouder, jullie zijn beter op elkaar ingewerkt dus we kunnen wat meer gaan vragen. Lekker trainen met je hond! We hebben nog steeds hetzelfde hoofddoel;  plezier hebben in het volgen van de lessen.

De basisoefeningen van de pubercursus gaan we waar nodig is nog verder uitbouwen. We gaan meer los volgen, hier komen en blijven met extra prikkels. We gaan nog meer concentreren op onszelf. In de loop naar waar je nu bent met je hond heb jij jezelf allerlei patroontjes aangeleerd. Gedragingen waar jij je prettig bij voelt. Soms helpen die patroontjes heel goed, maar soms werkt het ook tegen je. Bijvoorbeeld als er een andere hond aankomt, dan ga jij je riem al korter maken, hierdoor bouwt jouw hond spanning op wat zich kan uiten in bv trekken, blaffen en uitvallen. Dit is zo'n patroon, hond, riem korter, spanning en uitvallen. Vaak moet je je eigen patronen gaan loslaten.

Probeer bij het naderen van een andere hond juist de riem eens te ontspannen en neem iets meer afstand, wat gebeurt er dan...? Zo zijn er meerdere gedragingen die wij hebben waarop de hond reageert. Dit is nu een voorbeeld met andere honden. Maar zo is er ook een voorbeeld te noemen zoals: dat je wel vier keer moet zeggen dat hij moet gaan zitten. Waarom is dat?  Dus we gaan kijken naar de wisselwerking tussen jou en je hond om zo de puntjes op de i te zetten.

Zoals je een beetje gewend bent combineren we de cursus met spelelementen en leuke uitdagende oefeningen.

 

De gehoorzaamheid 2 cursus kost € 165,00, voor 10 aaneengesloten weken.
Log in of maak een eigen account aan om de beschikbaarheid en data te bekijken via  account aanmaken/inloggen.
Via je account kan je jezelf inschrijven voor de cursus(sen). Kan je geen passende cursus of data vinden, laat ons dat even weten. Misschien kunnen we je toch helpen.
Ben je nieuw bij Cookie en heb je eerst nog een aantal vragen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Start gehoorzaamheid 2 cursus:
Donderdag 16 mei om 20.00 uur (VOL)
Donderdag 12 september om 20.00 uur