Gehoorzaamheid 1 (pubercursus)

De pubercursus is de vervolgcursus van de puppycursus. De basisoefeningen zijn aangeleerd en de bazen hebben enige kennis van lichaamstaal en stresssignalen. In deze vervolgcursus gaan we de beloningen afbouwen (waar kan) en meerdere prikkels toevoegen. Dit is geen reclame, maar deze cursus is eigenlijk saai en frusterend....

Hoe komt dat dan?

In de puppycursus leer je je pup ontdekken. Hoe hij leert, wat zijn karaktertje is, hoe hij op prikkels reageert. De jonge pups zijn net leersponsjes. Super gaaf om te zien hoe je pup groeit en leert. Alles gaat snel en hij is de knapste pup van de wereld. Jullie vormen echt een team. Maar dan komen de hormonen! Je lieve pupje wordt een (vreselijke) puber. Doordat zijn hormonen actief worden heeft hij andere dingen aan zijn hoofd. De oorzaak van deze veranderingen is de hormoonpiek die hoort bij de puberteit. Deze hormoonpiek verandert enorm veel voor je pup.

De wereld gaat er anders uitzien, omdat er een scala aan geuren mee gaat spelen die voorheen niet interessant waren. Plasjes van andere honden krijgen ineens veel meer betekenis. Waar eerder geen informatie te halen was, opent zich nu een ware bibliotheek aan informatie over degene die daar een plas heeft gedaan. Je kunt je voorstellen dat een berichtje dat voorheen uit één zin bestond en nu ineens uit een verhaaltje, de aandacht wel even vasthoudt. Het is even wennen voor hem om al deze informatie te verwerken. Dus jij komt een beetje op de tweede plek te staan. Soms bewust en soms ook onbewust.

Als je dit leest dan is het wel te begrijpen dat die " kunstjes " van jou niet meer zo interessant zijn. In deze cursus blijf je vaak een beetje op niveau hangen. En misschien wordt het niveau wel minder (schrik). Daarom is deze cursus soms frustrerend. Jij wilt meer dan je hond.

Oke...wat is dan de reden om deze cursus te volgen als hij toch saai is en voor frustratie zorgt...? De reden is dat ik je ga helpen om die puberteit door te komen. Door humor, nieuwe oefeningen, kennis en informatie. Door jou te helpen met grenzen te stellen, maar jou ook inzicht te geven dat niet alles dwarsigheid is. De cursus begint met een theorieles. In deze les gaan we uitgebreid in op de puberteit. Wat gebeurt er met je hond? Waar zijn die hormonen goed voor? Wel of niet castreren/steriliseren? Wat doet de puberteit met het gedrag van mijn hond? En hoe kan ik daarmee omgaan?

 

De overige lessen zijn op het veld. Daar pakken we de oefeningen van de puppycursus weer op. Waar nodig bouwen we de beloningen af en voegen we prikkels toe. Verder leren we je de volgende nieuwe oefeningen aan.

  • Aan de voet
  • Staan
  • Los volgen
  • Commando op afstand
  • Beheersing

Het hoofddoel van deze cursus is dat je lol blijft houden met je puber!

Deze pubercursus kost € 165,00, voor 10 aaneengesloten weken.
Log in of maak een eigen account aan om de beschikbaarheid en data te bekijken via  account aanmaken/inloggen.
Via je account kan je jezelf inschrijven voor de cursus(sen). Kan je geen passende cursus of data vinden, laat ons dat even weten. Misschien kunnen we je toch helpen.
Ben je nieuw bij Cookie en heb je eerst nog een aantal vragen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Start gehoorzaamheid 1 cursus:
Zaterdag 11 mei om 11.00 uur
Woensdag 22 mei om 19.00 uur
Donderdag 23 mei om 19.00 uur
Maandag 17 juni om 21.00 uur
Woensdag 11 september om 20.00 uur