Pension

 

Langzamerhand is ons pension uitgegroeid naar een 5 sterren resort voor honden. 
Van alle gemakken en luxe voorzien. Je hond komt tijdens zijn verblijf niks te kort bij Cookie.

Onze kracht is dat we kleinschalig zijn. Gemiddeld logeren er 7 honden bij ons. Op deze manier kunnen we de rust onder de honden bewaren en hebben we aandacht voor jouw hond.
Ons doel is dat de honden genieten tijdens hun verblijf en dat ze zo min mogelijk stress ervaren. Dit maken wij mogelijk door maatwerk. Om te kijken waar jouw hond behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld: vindt hij het leuk om met een groep honden te ravotten of speelt hij liever met één rustig vriendje..? Vindt hij het binnen veiliger, dus fijner of is hij graag veel buiten..? Doordat we heel kleinschalig zijn kunnen we dit voor jouw hond doen.

Punten die bij ons geen maatwerk zijn, maar standaard, is dat iedere hond een eigen verblijf heeft (tenzij het meerdere honden uit hetzelfde gezin zijn). Doordat je zijn eigen mand/kleedje mee mag nemen, kunnen we het verblijf echt zijn plekje maken. Waar hij zich veilig voelt en zich niet druk hoeft te maken om de andere honden. Het verblijf is voorzien van vloerverwarming. De gehele kennel en de vloerverwarming worden verwarmd door onze hout CV kachel. Dus in de winter zitten de honden er lekker warm bij, net als thuis. Om het verblijf in de zomer aangenaam te houden hebben wij airco. Jaaa dat klinkt al echt als een resort toch..? 

 

Wat ook standaard bij ons is, is dat wij meerdere keren op een dag met de honden een wandeling maken. Begin 2024 hebben wij het bos wat achter ons ligt kunnen kopen. Hoe gaaf is dat!
Nog een aantal meters en dan is het bos volledig omheind. Een kleine 2 hectare omheind bos waarin de honden kunnen spelen en los lopen (uiteraard met toestemming en in overleg met jou) tijdens de wandelingen. Door een aantal keer per dag met de honden te wandelen, blijven ze een beetje in het ritme van thuis. En is het een goede afleiding. Maar ook door het snuffelen in het bos worden ze lekker moe en merken wij ook dat de honden in hun verblijven een stuk relaxter zijn. Waar bij de meeste pensions de lichten om 17.00 uur uitgaan, bieden wij de honden rond 22.00 uur nog een laatste plasronde aan voordat ze lekker in hun eigen mandjes oprollen en gaan slapen. Naast de wandelingen krijgen de honden ook een aantal keer de gelegenheid om zich te ontspannen in de zandweitjes en kunnen ze gebruik maken van ons hondenzwembad.
Voor ons is het natuurlijk makkelijker werken als alle honden hetzelfde voer krijgen. Maar voor de honden is het veel fijner als zij hun eigen voer mogen eten. Dus wij vragen jullie ook om het eigen voer mee te brengen. Dit kunnen brokken zijn, maar kan ook vers vlees zijn. Wij hebben hier een vriezer waarin we het op kunnen slaan. Voor ons is het voeren een graadmeter om te kijken hoe de honden zich voelen. Eten ze bij ons matig terwijl ze bijvoorbeeld thuis heel goed eten. Dan is dat voor ons een teken dat de hond nog niet goed op zijn gemak is. Je krijgt dan pas een eerlijk beeld als je hetzelfde voer als thuis voert. En daarbij is het ook beter voor zijn darmen om het eigen voer te geven. Medicijnen en/of supplementen worden standaard kosteloos toegediend. 

 

 

 

 

Je leest het al, wij doen ons uiterste best om de honden het naar hun zin te maken. Maar daar denken we niet alleen aan. Wij hebben ook aan de veiligheid van de honden gedacht.
Ons gehele terrein is omheind. Er is cameratoezicht aanwezig. Er zijn camera's buiten op het terrein en camera's binnen bij de verblijven. Zo kunnen we de honden s 'nachts in de gaten houden, maar ook overdag zonder dat we ze te hoeven storen als ze lekker liggen te rusten. In en rondom het pand hebben we diverse rookmelders en blusmaterialen. In het gehele pand is er een sprinklerinstallatie aanwezig. We hopen het natuurlijk nooit nodig te hebben. Maar de gedachte dat het er is is fijn.

Cookie is een fijne en vertrouwde plek om je hond te laten logeren. Dat kan voor een weekendje of dagje weg, voor een langere vakantie of misschien wel een verbouwing, maar het is ook fijn dat je weet dat je hond goed wordt verzorgd als je een opname van het ziekenhuis hebt.

Om een goede impressie van ons te krijgen raden we je aan om onze Facebookpagina te bekijken. Daar vindt je leuke filmpjes van onze gasten tijdens hun verblijf, tijdens hun wandelingen en waterpret.